25 év tapasztalata egy helyen

Tudásbázis

A Ford Focus többféle elektromos hibával is küzdhet, az irányítópult kijelzőjének szeszélyes viselkedésétől a töltőrendszer komolyabb problémáiig. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori elektromos hibát, amelyek a Ford Focus különböző modelljeinél jelentkeztek:

 1. Problémás műszerfal: A műszerfal kijelzője szeszélyesen viselkedhet, amit például az alternátor csatlakozásainak problémái okozhatnak, ami rossz elektromos kapcsolatokhoz vezet, így a műszerfal is szeszélyesen működhet. A kijelző villoghat, részben kieshet, vagy furcsa megjelenítéseket produkálhat. Ajánlott először az alternátor csatlakozásait ellenőrizni, mielőtt az irányítópult cseréjét fontolnánk meg.
 2. Töltőrendszer és csatlakozó problémák: Az alternátor csatlakozó idővel korróziósodhat vagy lazulhat, ami töltőrendszer problémákat okozhat, az alternátor meghibásodása helyett. Ez elektromos szellemeket vonzhat be, amelyek befolyásolják a különböző elektromos áramkörök viselkedését, beleértve a műszerfal szeszélyes működését is.
 3. Csomagtartó kábelköteg problémák: Különösen a Focus hatchback változatánál a gyakori csomagtartó nyitogatás kopást okozhat a csomagtartó zsanér területén lévő kábelkötegben. Ez befolyásolhatja a hátsó világítási rendszereket, a csomagtartó nyitását, a hátsó ablaktörlőt és a hátsó ablakfűtést, és potenciálisan szeszélyes műszerfal viselkedést okozhat.
 4. Gyújtáskapcsoló hiba: A gyújtáskapcsoló hibája miatt a teljes műszerfal kijelző szeszélyesen viselkedhet, vagy az autó motorja nem indulhat el. A kopott kapcsolóérintkezők rossz kapcsolatot okozhatnak, ami véletlenszerűen megjelenő és eltűnő áramkörökhöz vezethet.
Ford Focus Elektromos Rendszer Hibakeresés

Ford Focus Elektromos Rendszer Hibakeresés

Ezenkívül a tulajdonosok több különböző elektromos rendszerrel kapcsolatos problémát is jelentettek bizonyos évjáratú modelleknél, például:

 • A 2016-os Ford Focusnál az autó belső elektromos rendszere, mint például a sztereó, ismeretlen okok miatt kikapcsolhat​​.
 • A 2018-as Ford Focusnál motor szolgáltatási üzenetek jelenhetnek meg, az autó vezetés közben leállhat, és teljesítmény vagy üzemanyagfogyasztás csökkenését tapasztalhatják​​.
 • A 2014-es Ford Focus rádiója furcsa, hangos recsegő zajt adhat ki, és a biztosíték túl forró lehet a megérintéshez​​.
 • A 2015-ös Ford Focusnál a gyújtógyertyák és gyújtótekercsek problémái okozhatnak gondot a sebességváltásban és az autó vezetés közbeni leállásában​​.

A Ford Focus elektromos hibáinak megoldása az alábbi lépéseket foglalhatja magában:

 1. Műszerfal hibái: Ellenőrizni kell az alternátor csatlakozóit a lazaság és a korrózió jelei miatt. Szükség esetén tisztítsa meg a csatlakozókat, szorítsa meg a kapcsolatokat, vagy cserélje ki a csatlakozót és a hozzá tartozó kábelvégeket​​.
 2. Csomagtartó kábelköteg problémák: A csomagtartó zsanár területén lévő kábelköteget ellenőrizni kell a kopás és a sérülések miatt. Ha hibát találnak, a sérült vezetékeket ki kell cserélni, a javításokat pedig az áthajlási területen kívül kell elvégezni, hogy a javítás hosszabb élettartamú legyen​​.
 3. Gyújtáskapcsoló hiba: Kopott gyújtáskapcsoló esetén cserélni kell a kapcsolót. Ez magában foglalhatja a gyújtáskapcsoló kiszerelését és az új kapcsoló telepítését az ellenkező sorrendben​​.

Az egyéb elektromos problémáknál:

 • Stereó problémák: Ha a rádió vagy a sztereó hibás, a hibakeresés a biztosíték és a hálózati csatlakozások ellenőrzésével kezdődhet. Ha a probléma továbbra is fennáll, egy szakember segítségével kell megállapítani a hiba forrását​​.
 • Motor és teljesítmény problémák: Ha az autó leáll vezetés közben vagy teljesítményproblémákat tapasztal, egy diagnosztikai szkennelést kell végezni, hogy megtalálják a hibakódokat, amelyek segíthetnek az alapvető probléma azonosításában​​​​.
 • Váltó és TCM problémák: Ha a TCM hibásnak tűnik, akkor a Ford márkaszervize által kiadott visszahívási információkat kell követni, és a hibás alkatrészeket a garancia vagy a visszahívás keretében kell javítani vagy cserélni​​.

A Ford Focus elektromos hibáinak javítása komplex feladat, amely szakértelmet és alapos diagnosztizálást igényel. Az elektromos rendszerek összetettsége és az esetleges hibák széles skálája miatt minden egyes hiba forrásának pontos azonosítása elengedhetetlen a megfelelő javítás érdekében. Ha hibát tapasztal, forduljon megbízható autószerelőhöz vagy márkaszervizhez, ahol modern diagnosztikai eszközökkel és a legfrissebb szervizinformációkkal rendelkeznek, hogy autója ismét biztonságosan és megbízhatóan működjön.