25 év tapasztalata egy helyen

Tudásbázis

Autós nemzet?

Évszázadokkal ezelőtt egyértelműen lovas nemzetként tartották számon a magyarokat a világban. A 21. században immár autós néppé váltunk? A magyar háztartások többségének, 60 százalékának van gépkocsija a Magyar Nemzeti Bank felmérése alapján. 1000 lakosra 2020-ban 401 négykerekű jutott, s ez semmiképpen sem kiemelkedő szám a nyugati országokhoz képest. Ráadásul a sebesség hazai huszárai használt autókon gurulnak, hiszen járműveik átlagéletkora meghaladja a 15 esztendőt. Ezért is indokolt a gépkocsik rendszeres vizsgálata, átnézése, reparálása.

 

Ez a járgány sem mai gyerek…

Ez a járgány sem mai gyerek…

 

Vajon hányan értesültek már arról, hogy egy népszerű autószerelő Mosonmagyaróvár szívében az üzemanyag-ellátó rendszerek hibáinak feltárására és szakszerű javítására szakosodott?  A mai dízelolaj és benzinárak mellett talán még fontosabbá vált ez a tevékenység.  A Szigetköz fővárosa híres fogorvosi klinikáiról, egyeteméről, színvonalas kulturális programjairól. A keresett autószerelő Mosonmagyaróvár számára szintén fontos szolgáltatás. Elsősorban dízeles befecskendező rendszerek vizsgálatát vállalják, de Carbon Zapp benzin injektorvizsgáló eszköz segítségével a benzines járműveket is tudják rendszeresen „tesztelni”. Az általános autószerviz teendőit is biztosítják.

Bosch EPS815 dízeles injektorvizsgáló

Bosch EPS815 dízeles injektorvizsgáló

 

Szinte fel sem lehet sorolni, hogy hányféle adagoló, porlasztó, injektor, rail-szivattyú átnézését vállalják. A dízelmotorok lelke a befecskendező-rendszer. Az injektorok, a common-rail cső, a nagynyomású szivattyú, valamint a vezérlőelektronika egy átlagos használt autó árának több mint felét kiteheti! Ezért az igényes autószerelő Mosonmagyaróvár és más települések dízeles gépjárművei számára ideális műhely.

A common-rail dízeleknél az üzemanyagtankból a nagynyomású szivattyú által áramlik a közös nyomócsőbe az üzemanyag, ahonnan a motorvezérlő elektronika által szabályozva engedik az injektorok az üzemanyagot az égésterekbe, akár 1800-2000 bar csúcsnyomással. A fölös üzemanyag (résolaj) rózsaszín jelöléssel jut vissza a tankba, illetve a szivattyúhoz. Ezért fontos, hogy az autószerelő Mosonmagyaróvár vonzáskörzetében beépített dinamikus mennyiségmérő segítségével képes mérni a befecskendezési mennyiséget és a dózisokat a különféle terhelések alatt. Remek teljesítmény, ideális fogyasztás, finom járás jellemzi a modern common-rail dízeleket az örvénykamrásokkal összehasonlítva. A szakszerű autószerelő Mosonmagyaróvár gépkocsi-tulajdonosainak megmutatja az előnyöket a vizsgálatok során.

 

Mosonmagyaróvár egyik nevezetessége, a vár bejárata

Mosonmagyaróvár egyik nevezetessége, a vár bejárata

 

Ám a szennyezett, nem megfelelő minőségű üzemanyagból befecskendezési hibák adódhatnak. Ennek hatására a hengerben túlnyomás alakulhat ki, sérülhet a dugattyú, a hengerfej, hengerfal is. Eltömődhetnek a szivattyúk, a common-rail cső, az injektorok. Ez drága mulatság lesz! A felkészült autószerelő Mosonmagyaróvár térségében

vállalja a gyakori üzemanyagszűrő-cserét, illetve hatékony teszteléssel a hibás injektorok megtalálását. A motorhibák többsége az injektorra vezethető vissza. A cég készülékei a common-rail injektorok, PD fecskendezők vizsgálatára, tisztítására, kalibrálására is alkalmasak. A gép az adatbázisából (mely utólag is bővíthető), tudja, hogy az adott injektornak pontosan mit kell tudnia. A gyáriaktól eltérő paraméterek megmutatják, hogy melyik hibás. Az adott autószerelő Mosonmagyaróvár polgárai és más ügyfelek számára nyomtatott vizsgálati jegyzőkönyvet is biztosít.

Azt csak a szakember tudja megmondani, hogy az injektor hibája miből ered, hogyan orvosolható. Ha a megrendelőnek szerencséje van, akkor a kémiai tisztítás, alkatrész cseréje, felújítása is segíthet. Érdemes megelőző jelleggel is elvégeztetni az injektorok 15-20 perces tesztelését, ebben a tapasztalt autószerelő Mosonmagyaróvár városában mindenkinek rendelkezésére áll. Szintén előny, hogy méréseket részletes paraméterekkel, munkadarabokként ügyfelekre bontva tárolja a rendszer. Az injektorvizsgáló készülék a befecskendezők elektromos jellemzőit is megállapítja: ellenállás induktivitást és kapacitást, továbbá szivárgás tesztek is végezhetőek a segítségével. Így a dízeles autó javítási költségei jelentősen csökkenthetők, mivel az autószerelő Mosonmagyaróvár szívében ebben együttműködő partner.

 

Porlasztócsúcs tisztítása

Porlasztócsúcs tisztítása

 

 

Költsön kevesebbet gépkocsijára! Keresse a Dubnicz szervizt Mosonmagyaróváron!