25 év tapasztalata egy helyen

Tudásbázis

Csajos járgányok dízel motorral

Rendhagyó dolog, hogy a benzines, hibrid vagy elektromos autók ezúttal kimaradnak a választékból, csak a dízel gépkocsik közül vadászunk a nőies típusokra. Roppant nehéz meghatározni milyen is egy csajos autó!

A legtöbben mégis 3 tulajdonságot emelnének ki: legyen viszonylag kicsi, rendelkezzen különleges dizájnnal (cukiság faktor, trendiség) és a feltűnő színe is utaljon a feminin mivoltára. A méret azért fontos, hogy könnyű legyen vele parkolni, manőverezni, jól érzékelhetők legyen az autó határai. A dizájnra a lekerekített, gömbölyded formák jellemzőek nőies gépkocsi esetében. Gyakran a szín is jelzi, hogy hölgy ül a volánnál. A praktikus kocsik népszerűek a gyengébbik nem körében: jól áttekinthető, biztonságos, könnyen gyorsuló négykerekűek. Az árat, a fogyasztást, a stílust és divatot, magas üléspozíciót sem hagyják figyelmen kívül a modern felfogású nők. Az újdonság varázsa, a legkorszerűbb kütyük kevéssé érdekesek a számukra.

A cicás tekintetű Peugeot 206 CC

 

Egy évszázaddal ezelőtt a férfiak bűnnek, istenkísértésnek tartották, ha egy hölgy forgatta a kormánykereket. Ma is sokan előítéletesek, s bizony az udvariasság sem tartozik a macsó erények közé. A kicsi és cuki autó látványa egyeseknek felhívás a keringőre! Kevésbé kell tisztelni a tulajdonosát, az elsőbbségére fittyet hányhatnak, sávlezárásnál nem engedik besorolni. Persze akad számos amazon, akik országúti cirkálókat, terepjárókat hajtanak, s az S osztályú Mercedes, 7-es BMW, vagy a Jeep Cherokee hatékony járgányok a pimaszság ellen.

Mely gyártók versengenek a „dízel” hölgyek kegyeiért?

 

Csajos autó esetén először talán a Citroën ugrik be mindenkinek. A francia márka a Kacsa (2CV) vonalait igyekezett felidézni a C3-as modellel. Nagyon kényelmes, kicsi, takarékos városi autó, az egynégyes dízel változata már 5 literrel is beéri városi forgalomban. A magas ajtónyíláson hátul is könnyű a ki- és beszállás. Ha automata SensoDrive váltóval szerelik fel, akkor a kormányról is kapcsolható a váltás. Extrának számít benne a lehajtható asztalka, a középső visszapillantó fölé szerelt pici tükör. Az autó így akár egy gyors sminkelésre is alkalmas indulás előtt. Maradjunk a francia dizájnnál! Többen azt vallják, hogy a Peugeot 206-os cicás tekintete hódította meg őket. Élmény vezetni a Peugeot 206 CC kupé-kabriót. Autópályákra való, száguld, mégis takarékos a dízeles változata. A tető fél perc leforgása alatt lenyitható. Négy személy számára roppant kényelmetlen lenne, de a 400 literes csomagtere imponáló. Egy sportlady számára ez az autó főnyeremény!

Ne hanyagoljuk el a német modelleket sem! Mindenképp nőiesnek számítanak az Opel Corsa B szériás gépkocsijai, ám ezek már kissé korosak. A Corsa C generáció 1,3 literes dízel változatban ideális városi kisautó lehet egy hölgy számára. Menő dolog egy dámának 1-es BMW-vel suhanni, hiszen a kisebb méret vonzó külsővel párosul, s komoly teljesítménnyel: a legkisebb motor is 116 lóerős benne. A hátsó kerékhajtás könnyedén, elegánsan mozgatja a majd 1300 kilós járművet. Az autó hátránya a kicsi csomagtér és a korlátozott hátralátás. Hamupipőke habozás nélkül lecserélné a tökhintót egy A-osztályú Mercedesre! Az autó megjelenése sportos, reprezentatív. A legkisebb Mercedes motorja halk és erős, az egyterű szerkezeti kialakítás kényelmesen magas ülőhelyzetet biztosít, az ülések hosszú lapúak, a párnázás egyenesen tartja a hátat. Városi forgalomban már 6 liter gázolaj eloltja az autó szomját.

 

Ez nem tökhintó – Mercedes A-osztály

 

A Toyota is szívesen készít csajos járgányokat. A Yaris és az Aygo egyaránt tekinthetők ilyen modellnek, egynégyes dízellel szerelték fel őket, a hölgyeknek nem lesz oka panaszra, ha a japán autókat választják. Természetesen rengeteg cuki gépkocsi maradt ki ebből a szubjektív felsorolásból. Végezetül a klasszikus kérdés: mi kell a nőnek?- ezt csak a legbölcsebbek képesek megválaszolni, sőt talán még ők sem…

 

A dizájnos Toyota Aygo